U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Roekel is een oude zegswijze voor Roekenbos. Daar komt de familienaam Van Roekel vandaan.Roekel is een oude zegswijze voor Roekenbos. Daar komt de familienaam Van Roekel vandaan.

Toen ik bezig was met het voorgeslacht van mijn kinderen, ontdekte ik al gauw, dat al de grootouders van mijn kinderen in hun voorgeslacht de naam Van Roekel hadden. Mijn moeder zei vroeger nog wel eens dingen als ‘Dat zijn andere Van Roekels, die komen van het Pakhuus.’ of ‘Dat is geen familie, die is van De Rooie [van Roekel].

In mijn onderzoek ontdekte ik echter, dat zij allen afstamde van één en dezelfde persoon: Willem Dercksen Backer. Deze stamvader is geboren rond 1645 en leefde in Bennekom. Hij droeg zelf niet de naam Van Roekel, maar één van zijn zonen wel en de kinderen van een andere zoon voerden ook de naam Van Roekel.

De resultaten van mijn onderzoek naar deze familie presenteer ik in deze site op twee manieren.

 

Publicatie "De Familie van Roekel"

De eerste betreft de publicatie “De Familie van Roekel”. Dit bestand is via deze site te downloaden (zie publicaties). Ik waarschuw wel even voor de omvang van dit pdf-bestand. Het boekwerk heeft bijna 500 pagina’s en is als naslagwerk het best digitaal te gebruiken. Waarbij ik aanbeveel om het bestand lokaal op te slaan. Dit bestand bevat weinig afbeeldingen. Persoonlijk gekoppelde afbeeldingen zijn te vinden in onderstaande database.

 

Database "Nageslacht Willem Dercksen Backer"

Het tweede betreft de link naar de database

Welkomscherm van de database "Nageslacht van Willem Dercksen Backer". Klik hier en na enkele seconden opent deze database in een apart venster.Welkomscherm van de database "Nageslacht van Willem Dercksen Backer". Klik hier en na enkele seconden opent deze database in een apart venster.Door op bovenstaande afbeelding te klikken start de applicatie FlexiTree in een afzonderlijk tabblad. Dit duurt vanwege de omvang van de gegevens enkele seconden.

Hierin zijn de persoonsgegevens te vinden van de eerste 7 generaties van het nageslacht van Willem Dercksen Backer. In mijn eigen database zijn ook latere nakomelingen te vinden, maar het presenteren van alle gegevens zou al snel veel levende personen opleveren, waarvan alleen de naam wordt weergegeven (conform de wet- en regelgeving rond de privacy). Ter illustratie: In bovenstaande publicatie zijn ruim 1.100 personen opgenomen die de naam Van Roekel dragen. In de hier gepresenteerde database staan 960 naamdragers. In de oorspronkelijke database zijn dat er ruim 2.700. Er wordt dus heel veel niet gepresenteerd. Mochten daarover vragen zijn, hoop ik dat u zo vrij bent contact op te nemen voor nadere informatie.

U kunt ook de site van Gijsbert van Roekel bezoeken. Hij heeft enorm veel informatie over de familie gepubliceerd en is mede gericht op de latere (hedendaagse) generaties en het familienieuws.

Een aanzienlijk deel van het nageslacht is geëmigreerd naar de Verenigde Staten. Dat is de reden dat ik de database van dit nageslacht in dit geval rechtstreeks uit de hoofddatabase heb gebouwd in FlexiTree. Deze applicatie geeft namelijk de mogelijkheid om de gegeven vrij makkelijk in verschillende talen (waaronder Engels) te presenteren. Begrijpelijk, maar helaas worden de persoonlijke notities daarbij niet vertaald.

NB:

  1. Een tweede voordeel dat deze database in FlexiTree is weergegeven is, dat hiermee een andere manier van presenteren van genealogische informatie op internet wordt getoond in vergelijking tot de presentatie van het voorgeslacht van mijn kinderen via Gramps.
  2. De database op deze pagina opent in een apart venster op de beveiligde site (SSL) van het hoofddomein.
  3. Hoewel de betreffende database op een (zeer) snelle server is geplaatst, is het af en toe even wachten. Dit wordt onder andere veroorzaakt doordat er afbeeldingen in een hoge resolutie zijn opgenomen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?