U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Het begon in 2001 allemaal met het digitaliseren van het papieren archief van Jan Vlastuin. Hij was in 1994 overleden en ik had zijn archief onder mijn hoede genomen. Eén van de zaken die hij belangrijk vond, was het contact met anderen over genealogie en met name het ontcijferen van oud schrift en het uitwisselen van gegevens. Daarom was hij lid van de Vereniging Veluwse Geslachten, waar hij ook zijn gegevens publiceerde in het blad van die vereniging.

De Vereniging Veluwse Geslachten (VVG) staat vanaf 1975 voor stamboomonderzoek op de Veluwe, het transcriberen (en digitaliseren) van doop-, trouw-, lidmaten- en begraafboeken van Veluwse plaatsen, het nader toegankelijk maken van andere bronnen, het contact leggen en houden met andere onderzoekers en het uitwisselen van genealogische gegevens. De leden zijn veelal specifiek op zoek naar hun Veluwse voorouders. Er zijn tussen de 600 en 700 leden. Hoewel veel VVG-leden elders in Nederland of zelfs daarbuiten wonen, is er nog steeds sprake van een concentratie op de Veluwe zelf. Van deze vereniging heb ik veel gemak gehad. Met name toen de transcripties die al gemaakt waren digitaal te raadplegen waren, waardoor veel sneller gezocht kon worden in de publicaties van deze vereniging. Voor leden staan verreweg de meeste publicaties nu ook op internet. Net als Jan Vlastuin ben ik daarom lid van deze vereniging geworden. 

Voor het verre voorgeslacht van Jan Vlastuin zelf moest  gezocht worden in een andere bron.  Weliswaar niet op internet, (maar wel digitaal verkrijgbaar) waren de Eemlandse klappers een waardevolle aanvulling op de gegevens rond voorgeslacht, dat net naast de Veluwe geleefd had. Met name de gegevens van Renswoude en Woudenberg komen uit deze bron. De betreffende CD-rom bevat onder andere transcripties van doop-, trouw- en begraafboeken, betrekking hebbend op Eemland, daaronder te verstaan het gebied dat als kwartier Eemland deel uitmaakte van Utrecht ten tijde van de Republiek bewerkt door J.H.M. Putman en H.A. Burgsma-Feenstra. - uitgave van Genealogische Documentatie Service. - Bussum, Hollandse Rading.

Door op het logo van de VVG te klikken wordt u doorgelinkt naar de site van deze vereniging.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?