U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Voor het compleet krijgen van de informatie in mijn database gebruik ik sites voor algemene informatie.

Wikipedia is wereldwijd de online encyclopedie die tracht inhoud te bieden die vrij herbruikbaar, objectief en verifieerbaar is. Het project is gebouwd op vijf zuilen. De Nederlandstalige versie startte op 19 juni 2001 en is, gemeten naar het aantal artikelen, met bijna 1,9 miljoen artikelen de op vier na grootste taal-versie. Deze site is handig voor het verkrijgen van informatie over locaties en tevens bruikbaar voor achtergronden op personen (adel en bestuurders).

Encyclo.nl is enorm handig voor het vinden van de betekenis/definitie van (verouderde) woorden of beroepen. Met name bij het overnemen van informatie uit akten c.a. is het handig om de huidige terminologie of de definitie van bepaalde woorden toe te voegen. Door encyclo.nl wordt gezocht in een breed scala van woordenboeken en sites als Wikipedia.

De themapagina genealogie.startpagina.nl is een handige startpagina als je bepaalde internetadressen zoekt van o.a. archiefdiensten of erfgoedinstellingen. Helaas ook de nodige 'bagger' maar als hulpmiddel wel goed bruikbaar.

 

Door op de logo’s te klikken wordt u doorgelinkt naar de sites van deze bronnen.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?