U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Trouwkaart Jan Vlastuin en Dilia van de Weerd.Trouwkaart Jan Vlastuin en Dilia van de Weerd.

Nadat de genodigden geïnformeerd waren over het voorgenomen huwelijk en hen de gelegenheid was geboden om hen daarmee te feliciteren, brak op 3 mei 1944 de grote dag aan.

Min of meer onder dwang van de moeder van de bruidegom vond het kerkelijk huwelijk plaats in de Oude Kerk van Ede. De keuze van het bruidspaar lag eerder in Bennekom. De bruid was namelijk Gereformeerd en de bruidegom Hervormd. De receptie voorafgaand aan de huwelijksdag vond alleen in Bennekom plaats. (Ook dat had zo z'n redenen.) In die tijd gaf een huwelijk nog de nodige extra spanning en ingewikkelde keuzes. 

Er zijn foto’s gemaakt maar het bijzondere is, dat er een video getoond kan worden. Onder andere van het vertrek uit het huis van de bruid is namelijk een film gemaakt. Hierop het bruidspaar en hun dag-gasten. Op zich wel uitzonderlijk, want zij trouwden in de Tweede Wereldoorlog. Wie de film exact gemaakt heeft is mij niet met zekerheid bekend. Volgens mij door een aangetrouwde neef van de bruid. Wel uitzonderlijk dat hij voor deze dag, in die tijd, het kostbare filmmateriaal heeft gebruikt om ons deelgenoot te maken van de beelden van deze huwelijksdag.

 Klik hier om de video te starten (opent in een nieuw venster).Klik hier om de video te starten (opent in een nieuw venster).

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?