U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Voorbeeld Genealogie (versie juli 2015). Klik hier om deze publicatie in een apart venster te openen.Voorbeeld Genealogie (versie juli 2015). Klik hier om deze publicatie in een apart venster te openen.

Met deze genealogie wil ik laten zien, dat het uitzoeken van een stamboom veel meer is dan het zoeken naar geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten zoals getoond wordt in de publicatie Kwartierstaat van mijn kinderen.

 

In de genealogie van mijn echtgenote zijn onder andere een tweetal levensgeschiedenissen gereconstrueerd. Dit was mogelijk dankzij het digitaal beschikbaar zijn van enorm veel bronnen via de site www.allefriezen.nl. Zie hiervoor in deze publicatie de toelichting op de gebruikte bronnen en de op deze site opgenomen bronnen voor informatie over deze archiefdienst.

De eerlijkheid gebiedt dat hierbij moet worden opgemerkt dat juist op de site van deze Friese archiefinstelling in vergelijking met andere archiefdiensten erg veel informatie digitaal te vinden is. Vergelijkbare genealogieën vanuit een andere provincie zullen vanwege de huidige stand van de informatievoorziening nog niet zo diep op de gegevens kunnen ingaan zonder eigen analoog archiefonderzoek.

Oordeel zelf, maar ik vind dat dit een mooi voorbeeld is van wat er aan familiegeschiedenis boven tafel kan komen. Vooral als je bedenkt dat nagenoeg alles via de digitaal ontsloten archieven gevonden is.

Bij dit boekwerk hoort een CD-rom met veel meer details over al het voorgeslacht van mijn echtgenote. Belanghebbenden kunnen daarover contact opnemen.

Vanwege het feit dat ik de privacy van mijn schoonfamilie wil respecteren, zijn een aantal afbeeldingen en gedetailleerde gegevens in deze publicatie geblokt of onleesbaar gemaakt.

 

Door op de afbeelding te klikken opent deze publicatie in een apart tabblad van uw browser.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?