U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hoewel de sites van de begraafplaatsen ook particulier zijn, heb ik deze apart genoemd. Daarnaast zijn er een paar sites die ik wil noemen. Twee zijn ook specialistisch, maar allen zijn zeker aan te bevelen vanwege hun specialisatie.

In de tekst bij het tabblad Van Roekel noemde ik al de site van Gijsbert van Roekel. Hij heeft veel meer informatie over de familie Van Roekel op internet staan dan dat u in deze site kunt vinden. Deze site vertelt ook het verhaal over het nageslacht van Willem Dercksen Backer. Vooral over degenen die in de Verenigde Staten leven. Hoewel er verschillen zijn in de benadering, is deze site absoluut aan te bevelen.

Eén van de eerste site's die voor mijn digitale onderzoek prettig waren, was de site van Ineke Koolwijk. Op een frisse manier presenteerde zij de nodige informatie over de familie Hulstein. Inmiddels is haar site vernieuwd en naar mijn mening verbeterd. Zij heeft veel informatie verzameld, maar weet het ook op een prettige manier onder de aandacht te brengen. In de contacten met haar ben ik zelf gestimuleerd om zelf ook een site te willen hebben om de informatie te delen.

De Genealogie Site van Jeroen en Gerdien Nikkels heeft een bijzondere specialisatie. Binnen het onderdeel over de papiermolens en papiermaker is op deze site veel te vinden. Dit is voor mij van belang geweest omdat in het voorgeslacht van mijn kinderen ook papiermakers zijn opgenomen. Een zeer informatieve site, waaraan veel onderzoek vooraf is gegaan.

Naast papiermolens waren ook andere molens in het voorgeslacht van mijn kinderen van belang. Ik heb met veel plezier gebruik kunnen maken van de Molendatabase. Hier zijn over dat onderwerp met de hulp van vele vrijwilligers enorm veel gegevens verzameld. Hier is ook informatie over verdwenen molens te vinden. Naast de technische gegevens is informatie te vinden van de (voormalige) eigenaren.

Door op de logo’s te klikken wordt u doorgelinkt naar de sites van deze bronnen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?