U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Via dit onderdeel van de site kunt u de database met betrekking tot het voorgeslacht van mijn kinderen openen (door op onderstaande afbeelding te klikken). Voor mij het belangrijkste onderdeel van deze site.

Deze database opent op de beveiligde site (SSL) van het hoofddomein in een apart tabblad van uw browser om te voorkomen dat u het spoor terug naar deze website verliest. Wanneer u er echter voor kiest om de database in een nieuw venster te openen kunt u dat in de meest browsers voor elkaar krijgen door de afbeelding met de rechtermuisknop aan te klikken en te kiezen voor ‘Openen in een nieuw venster’ [Edge] of ‘Link openen in een nieuw venster’ [Chrome]. U kunt de database dan raadplegen naast bijvoorbeeld de kwartierstaat.

Screenshot database met het voorgeslacht van mijn kinderen. (Klik hier en de database opent in een apart venster.)Screenshot database met het voorgeslacht van mijn kinderen. (Klik hier en de database opent in een apart venster.)

Bij sommige pagina's duurt het een paar seconden tot de pagina volledig geladen is. Simpelweg omdat er veel op die pagina staat. Bijvoorbeeld bij het tabblad personen. Er zijn namelijk meer dan 9.000 personen in deze database opgenomen.

Deze database is gebouwd in Gramps (zie bij de bronnen het tabblad applicaties). Het geeft u gelijk de kans om met deze presentatie via Gramps te vergelijken met de presentatie via FlexiTree, die ik gebruik voor het nagelslacht van Willem Dercksen Backer (zie tabblad Van Roekel). Zelf geef ik de voorkeur aan Gramps, omdat ik daar veel meer informatie kwijt kan over de locaties (lees omgeving) waar bepaalde gebeurtenissen hebben plaats gevonden. (Ook het uiterlijk van de site vind ik mooier.) Bij de locaties is informatie te vinden in welk archief van een (voormalige) gemeente gezocht moet worden naar de originele akten. De huidige gemeenten - waar dat archief zich momenteel zou moeten bevinden - is ook te vinden in de naam van de betreffende locatie. Overigens hebben veel huidige gemeenten hun archieven opgenomen in regionale archiefdiensten.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?