U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Met de beschrijving van het leven van Frans en Cor van Steenbeek is hun levensgeschiedenis voor het nageslacht vastgelegd. Niet alle bijlagen van deze levensgeschiedenissen zijn geschikt voor openbare publicatie op het internet, omdat er ook de nodige informatie van nog in leven zijnde personen in vermeld staan. Daarom zijn een aantal publicaties met wachtwoorden beveiligd.  Hierop is een uitzondering voor de bijlage

“Gevangenschap van mijn vader”.

Gevangenschap van mijn vader (versie Juni 2015). Klik hier om deze publicatie in een apart venster te openen.Gevangenschap van mijn vader (versie Juni 2015). Klik hier om deze publicatie in een apart venster te openen.

 Deze publicatie laat zien, dat er - ondanks dat mijn vader niet of nauwelijks sprak over zijn belevenissen in de oorlog - veel in archieven te vinden is om een waarheidsgetrouw verhaal te krijgen.

Inmiddels is deze publicatie voor wetenschappelijk onderzoek opgenomen in de bibliotheek van het Nationaal Monument Kamp Vught. Daar ben ik best trots op. Trotser ben ik op mijn vader, die deze ellende doorstond omdat hij vasthield aan zijn standpunt en daar simpelweg de gevolgen van onderging.

 Door op de afbeelding te klikken opent deze publicatie in een apart tabblad van uw browser. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?