U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Trouwkaart Frans van Steenbeek en Cornelia van Roekel.Trouwkaart Frans van Steenbeek en Cornelia van Roekel.

Nadat de genodigden geïnformeerd waren over het voorgenomen huwelijk en hen de gelegenheid was geboden om hen daarmee te feliciteren, brak op 26 oktober 1950 de grote dag aan. Eerst werden er in de studio van de fotograaf een paar foto’s gemaakt om vervolgens naar de Sterrenberg  te vertrekken. Daar vond het burgerlijk huwelijk plaats in de zogenoemde serrekamer. Terwijl zij na deze plechtigheid met de gasten de Sterrenberg verlieten werden de gasten ook vereeuwigd. Daarna vertrokken zij naar de Oude Kerk te Ede. Hier vond het kerkelijk huwelijk plaats, dat werd bevestig door ds. Cirkel. Cor van Steenbeek heeft in het oorspronkelijke trouwalbum de foto’s van het toenmalige interieur en de gesigneerde (achterzijde) foto van de dominee toegevoegd. (In het trouwalbum is ook het receptieboek opgenomen. Dit heb ik hier niet opgenomen, maar het is wel leuk om te kijken wie er zoal het aanstaande bruidspaar is wezen feliciteren.) Zelf ben ik zo vrij geweest om foto's van het gemeentehuis (Sterrenberg) en de kerk (Oude Kerk) in te voegen voor een sfeerbeeld.

De foto's worden wat vreemd getoond, omdat sommige foto's 'staand' zijn, maar dat corrigeert zich vanzelf als u ze even aanklikt om goed te bekijken. Daarnaast vind ik het vreemd, dat in de trouwreportage in de volgorde van de foto's het tekenen van de trouwakte voorafgaat aan het antwoorden door het bruidspaar. Ik heb echter de volgorde aangehouden van het trouwalbum.

Trouwreportage Frans en Cor van Steenbeek

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?