U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Deze site bevat een aantal tabbladen met submenu’s.

Het huis van de van mijn voorouders aan de Stationsweg te EdeHet huis van de van mijn voorouders aan de Stationsweg te EdeHet tabblad Voorgeslacht bevat informatie over het voorgeslacht van mijn kinderen. Dit wordt gepresenteerd in de vorm van een kwartierstaat, een presentatie van het betreffende deel van mijn database met gedetailleerde gegevens en foto’s en films van  huwelijken van de grootouders van mijn kinderen.

 

Van Roekel betekent RoekenbosVan Roekel betekent RoekenbosIn mijn onderzoek ontdekte ik dat er één voorvader was, die prominent aanwezig was in het voorgeslacht van de vier grootouders van mijn kinderen. Dit bleek de voorvader te zijn van alle nog levende personen die de naam Van Roekel dragen. Vandaar dat daar uitgebreider onderzoek naar is gedaan. Het tabblad Van Roekel bevat deze verzamelde informatie. In dit menuonderdeel vindt u algemene informatie in de pdf-publicatie De Familie van Roekel en een  database met nakomelingen van Willem Dercksen Bakker. Dit is de bewuste stamvader, waarvan alle naamdragers Van Roekel van afstammen. NB: Ook anderen hebben veel informatie verzameld over deze familie. Zie hiervoor onder de particuliere bronnen. Op deze site beperk ik mij voor wat betreft de details - mede vanwege de privacy - tot de eerste generaties.

Screenshot Aldfaer (Jan P. Sweelinck)Screenshot Aldfaer (Jan P. Sweelinck)Om inzicht te geven in de informatie die opgenomen is in mijn genealogische database is onder het tabblad Personen een lijst van familienamen en een publicatie van personen in pdf-formaat te vinden. Mocht u vragen hebben over deze personen of de genoemde families, kunt u contact opnemen voor nadere informatie.

Selectie genealogische publicaties van Jaap van SteenbeekSelectie genealogische publicaties van Jaap van SteenbeekOnder het tabblad Publicaties heb ik een aantal eigen publicaties opgenomen, die u daar kunt downloaden. Hier is een aantal publicaties ondergebracht als vrije download. Wel zijn op deze publicaties de voorwaarden van toepassing die u kunt vinden op onze hoofdsite. De publicaties die ik in het submenu heb opgenomen zijn publicaties die betrekking hebben op algemeen genealogisch onderzoek, maar ook op de levensgeschiedenis van mijn ouders. Zelf ben ik vooral trots op de publicatie ‘De gevangenschap van mijn vader’. Een aantal publicaties heb ik afgeschermd. Wanneer het beveiligde publicaties zijn, kunt u een login en wachtwoord opvragen via het contactformulier.

Collage bronnen genealogisch onderzoekCollage bronnen genealogisch onderzoekIn het tabblad Bronnen heb ik een aantal links opgenomen. In de eerste plaats vanwege de verantwoording van de herkomst van de informatie in de genealogische database. Daarnaast zijn deze links wellicht handig voor mede-genealogen of een leidraad voor degenen die met genealogie willen beginnen. Met deze vermelding wil ik ook mijn dankbaarheid tonen voor het vele werk dat door anderen is verzet om de gegevens (digitaal) toegankelijk te maken. Dankzij al deze mensen en organisaties  heb ik mijn genealogische database kunnen opbouwen en u hiervan kennis te laten nemen.

Screenshot contactformulierScreenshot contactformulierIn het tabblad Contact wordt uit de doeken gedaan hoe u mij een bericht kunt versturen.  Voor het uitwisselen  van informatie, maar ook om correcties, aanvullingen en opmerkingen door te geven. Daar kan ook bezwaar gemaakt worden als ik onbedoeld uw persoonlijke informatie niet op een correcte wijze in deze website heb opgenomen of dat u meent een plek te moeten hebben in de bronvermeldingen. Berichten van algemene aard - die geen antwoord behoeven - kunt u achterlaten in het centrale gastenboek.

Het tabblad Links bevat tenslotte niet meer dan verwijzingen naar mijn eigen openbare website en nogmaals een vermelding van de link naar de op deze site van toepassing zijnde voorwaarden.

NB: Dit sub-domein schakelt in een aantal gevallen voor het ophalen van gegevens naar het beveiligde (SSL-certificaat) hoofddomein https://www.van-steenbeek.eu/. De site is zo opgebouwd, dat links naar andere sites in een apart tabblad openen om het contact met deze site niet te verliezen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?