U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Het presenteren van de totale database op internet is volgens mij geen zinvolle optie. Er zijn te veel losse onderzoekjes, die het verhaal van de mensen uit het vooronder van de geschiedenis verstoren.

Dat is niet wat ik wil.

De geschiedenis en de details van het voorgeslacht moet de zwart-wit  gegevens kleur geven. Zo krijg je de  informatie die we willen weten. Daar moet dan geen bagger aan hangen die de kleuren weer doet vervagen. Toch kleeft aan elke persoon in de database een verhaal. Daarom kies ik ervoor om van de in de database aanwezige personen een lijst te presenteren en u daarmee de mogelijkheid te bieden contact op te nemen om een deel van het verhaal van uw eigen voorgeslacht helder te krijgen.

Klik hier om de Personenlijst in een apart tabblad te openen.Klik hier om de Personenlijst in een apart tabblad te openen.

In dit pdf-bestand zijn al de in de database opgenomen overleden personen in een alfabetische lijst (op patroniem of geslachtsnaam) opgenomen. Deze lijst van bijna 100.000 personen (ca. 1.250 pagina’s) is bepaald geen leesboek, maar een opsomming van de in mijn database aanwezige overleden personen. Het doel is vrij simpel. Wanneer gezocht wordt via Google naar personen uit deze lijst, zal deze lijst naar voren komen. Graag kom ik in contact met mede-genealogen die in deze lijst hun voorouders herkennen.

In mijn database zijn momenteel meer dan 108.500 personen opgenomen. Van deze personen zijn er (mogelijk) nog zo’n 10.000 in leven. Voor het overgrote deel betreffen deze levende personen nakomelingen van Willem Dercksen Backer. Dus degenen die uit de familie Van Roekel voortkomen. Deze (mogelijk) nog levende personen zijn niet  in de lijst opgenomen. 

De namen van bekende echtgenoten of echtgenotes vermeld. Een beperkt aantal daarvan zijn nog in leven. Van hen wordt alleen het jaartal van het huwelijk en hun naam vermeld. Dit is binnen de wet- en regelgeving mogelijk. Indien u echter - als rechthebbende - bezwaar heeft tegen deze vermelding, verzoek ik u contact op te nemen. Uw naam zal dan uit de lijst worden verwijderd. 

Aan het einde van de lijst zijn namen opgenomen van personen waarvan de achternaam onbekend is, of omdat zij geen achternaam voerden. Dat laatste is met name het geval van het voor- en nageslacht van Karel de Grote, die  vanwege een verbinding met één van mijn kennissen, ook in de database terecht gekomen zijn. 

In de lijst zijn alleen jaartallen opgenomen. Gewoon vanwege besparing van ruimte. Veelal zijn de exacte data wel bekend. Wanneer u meer informatie wenst over de op deze lijst genoemde personen kun u contact opnemen via het contactformulier van deze site. Ook wanneer u aanvullingen en/of correcties wilt doorgeven. Op het totaal van de gegevens worden typefouten namelijk niet uitgesloten.

 
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?